AllZorg

Rolstoelen

Rolstoelen

Er zijn veel verschillende rolstoelen. Welke voor u geschikt is, hangt af van diverse factoren.  Is de stoel vooral bedoeld voor binnenshuis, dan is het belangrijk dat de stoel een korte draaicirkel heeft. Is de stoel voor tijdelijk gebruik of laat u zich buitenshuis af en toe eens duwen? Bijvoorbeeld  wanneer u met uw kleinkinderen een dagje weggaat en daarnaast met de buurvrouw kleine boodschapjes doet? Dan heeft u waarschijnlijk een duwwandelwagen nodig, makkelijk te rijden en licht te manoeuvreren.

Beoefent u een sport? Dan is een actief vastframe de juiste keus. Een actief vastframe rolstoel is in de meeste gevallen lichter dan een vouwframe of een duwwandelwagen. Een vouwframe rolstoel is in sommige gevallen compacter of makkelijker te vervoeren dan een actief vastframe rolstoel. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de omvang van de stoel. Daarnaast heeft een vouwframe stoel vaak meer verstelmogelijkheden dan een actief vastframe stoel.

Aanschaf van een rolstoel

Er zijn verschillende mogelijkheden om een rolstoel aan te schaffen. Wanneer u door een beperking in aanmerking komt voor een rolstoel dan kunt u deze aanvragen bij de gemeente via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, WMO. Het is ook mogelijk om een rolstoel aan te schaffen via uw eigen PGB, persoonsgebonden budget. Natuurlijk kunt u deze ook zelf aanschaffen.

Elektrische rolstoel

Wanneer u niet (langer) in staat bent om u zelfstandig te verplaatsen, biedt een elektrische rolstoel uitkomst. Er bestaan drie soorten elektrische rolstoelen: voor binnen, binnen/buiten en alleen buiten gebruik. Elektrische rolstoelen hebben standaard een joystick besturing. Naast deze vorm van besturing is vrijwel iedere denkbare vorm van besturing mogelijk. Wilt u een elektrische rolstoel aanschaffen dan kunt u een afspraak met ons maken voor advies over de mogelijkheden.